Multi-form CUBEnch (2010)

Ο αρχιτέκτονας Σπυρίδων Μουστάκας σε συνεργασία με τον μηχανολόγο μηχανικό Ιωάννη Γκίνη (μέλος της KAOL ENERGY SOLUTIONS) συμμετείχαν στον διαγωνισμό "Future Bench", τον δεύτερο διαγωνισμό που διεξήχθη στα πλαίσια του "Athens Bench Mark". Ο διαγωνισμός αφορούσε το σχεδιασμό για το παγκάκι του μέλλοντος!

Το παγκάκι, με το οποίο έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, αποτελείται από έναν μεταλλικό σκελετό ο οποίος "υποδέχεται" κύβους διαφόρων μορφών και λειτουργιών. Ο κύβος κάθισμα με πλάτη ή χωρίς, ο κύβος φύτευσης καθώς και ο φωτοβολταϊκός/φωτεινός κύβος ήταν οι τέσσερις βασικές ιδέες κύβων που προτάθηκαν από την ομάδα. Με τον φωτεινό κύβο καθορίζονται τα σημεία στάσης στην πόλη τις νυχτερινές ώρες. 
ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ 

Πρόκειται για μία κατασκευή μεγάλης αντοχής, εύκολη στην συναρμολόγηση αλλά και τροποποίηση. Επίσης, παρουσιάζει ευελιξία προσαρμογής στον εκάστοτε χώρο, λόγω της δυνατότητας που παρέχεται στο συναρμολογητή να τοποθετεί, τα κομμάτια της επιλογής του, στις θέσεις που επιθυμεί. Τα υλικά που προτάθηκαν είναι καθαρά ανακυκλώσιμα (ξύλο, αλουμίνιο, πλαστικό), καθώς πλέον οι καιροί επιβάλλουν κάθε κατασκευή να δημιουργείται με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον.

Το παγκάκι πήρε την 29η θέση μέσα από τις 50 δημοφιλέστερες προτάσεις έπειτα από ψηφοφορία του κοινού.

Η πρόταση αυτή, φιλοξενήθηκε και από την ιστοσελίδα Andros365 μιας και η καταγωγή και των δύο είναι από το Μπατσί της Άνδρου!